Skip to content
Beeldhouwatelier Wommels - Atelier & Galerie
De IIsbaan 13f
8731DW Wommels
(+31) 6 1377 5944
info@jehanneshibma.nl
https://www.jehanneshibma.nl
Jehannes Hibma
(+31) 6 1377 5944
info@jehanneshibma.nl

Beeldhouwatelier Wommels is een creatieve werkplaats voor beeldende kunst met daarnaast een kleine galerie voor presentatie van beeldend werk.

Beeldhouwer en monumentaal vormgever Jehannes Hibma heeft in 2012 een beeldhouwatelier gevestigd in een bedrijfsunit op industrieterrein ‘De Banen’ in Wommels. Hij beschikt daar over een ruime, goed geoutilleerde werkplaats en vervaardigt daar beelden in steen, hout, staal, brons en vaak onverwachte materialen. Zijn werk is veelal theatraal en vertelt altijd een verhaal.

Daarnaast is er tijd en ruimte voor het geven van lessen en het delen van kennis met iedereen die graag creatief bezig is of daar gewoon eens kennis mee wil maken. Het maakt niet uit of men wel of geen ervaring in beeldhouwen heeft als er maar nieuwsgierigheid is om te proeven aan de grenzeloos wondere wereld van de beeldende vorming.
In het atelier wordt gewerkt met o.a. steen en hout en ook boetseren met klei of was is geregeld aan de orde. Uiteraard is het belangrijk om ook de vaardigheden in het hanteren van de diverse gereedschappen en technieken die daarbij nodig zijn onder de knie te krijgen.
Het beeldhouwatelier faciliteert ook een plek met eventueel gebruik van materiaal als men daar thuis geen of onvoldoende ruimte voor heeft. Cursisten krijgen advies, hoe creatief bezig te zijn en vervolgens worden ze begeleid in het hele proces van idee naar eindresultaat. Daarnaast krijgen cursisten van het beeldhouwatelier ook gelegenheid hun werk te presenteren tijdens ‘Keunstrûte Littenseradiel’.

Begin 2020 is er in het atelier een aparte ruimte gemaakt voor een kleine galerie waar werk wordt gepresenteerd. Er is een kleine bibliotheek met boeken, tijdschriften en naslagwerken over diverse technieken, materialen, kunstenaars en de geschiedenis van de kunst. Ook is er een display met voorbeelden van diverse sokkels voor het plaatsen van beeldhouwwerk.

Back To Top